Vuoden kovin uutuus! Wacom MobileStudio Pro 16

Digimaailman uutuudet ovat olleet viime vuosina lähinnä pieniä päivityksiä tuttuihin kuvioihin.

Valokuvaukseen tai kuvankäsittelyyn liittyviin laitteisiin ei isoja innovaatioita ole tullut aikoihin. Uudet kamerat kuvaavat pari kuvaa lisää sekunnissa ja aina vähän pimeämmässä. Näyttöihin on tullut lisää pikseleitä ja Macin läppäreistä tiputettu pois liittimiä. Softiin muutama uusi uusi säädin. Siinä ne tärkeimmät.

Wacom tarjoaa nyt vaihteeksi hyvin mielenkiintoisen tuotteet, jolla voi ottaa aivan uutta näkökulmaa koko valokuvauksen jälkikäsittelyprosesiin, hyvinkin kompaktilla, liikkuvalla ja laadukkaalla tuotteella.

”Pen Computer” on laitteen englanninkielinen määritelmä. Se saadaan kun yhdistetään iPad-tyylin laite, Wacomin piirtonäyttö uusitulla kynällä, täysiverinen läppäri ja lisätään tähän vielä jokunen uusi innovaatio ja parannus tuttuihin ominaisuuksiin.

Näin syntyi Wacom MobileStudio Pro.

Luoville liikkuville ammattilaisille tämä laite on uusi mahdollisuus. Sillä voit surffata netissä, lukea sähköpostit ja somettaa sopivasti. Mobile Studiolla voit lisäksi kuvata kuvia, myös vaikka järeällä järkkärillä  suoraan Lightroomiin. Voit käsitellä kuvia oikealla Photoshopilla tai tehdä graafista 3D suunnittelua lähikahvilassa. Tämä laite antaa sisustussuunnittelijoille autocadin mukaan rakennuskohteisiin ja taiteilijoille canvastaulun johon maalata missä ja milloin vain.

20161202_1070 20161202_1059

Wacomin Suomen evankelistan ominaisuudessa sain odotettua postia perjantaina. Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa demokone saapui. Onneksi edessä oli pitkä 4 pv vapaa viikonloppu, kiitos Suomen itsenäisyyspäivän.

20161202_1064

Wacomin tuotteet ovat olleet aina tunnettuja hyvästä laadusta. Viimeaikoina tuotteiden design on yhä vahvistunut, myös pakkauksen olemus henkii tyyliä.

20161202_1072 20161202_1078

Wacomin laitteen yksityiskohdat ja viimeistely kestävät lähemmän tutkiskelun myös kääntöpuolelta.

Entä itse laite? mitkä speksit? mitä se on syönyt?

Sain itselleni linjan huippumallin

Prosessori: Intel Core i7

Kovalevy: SSD 512GB

Muisti: RAM 16GB

Näytönohjain: Nvidia Quadro M1000, 4 GB GDDDRS VRAM

Kosketusnäyttö: 16-tuumainen 4K UHD (3840×2160), 94% AdobeRGB

Kynä: Uusittu 8192 tasoa tunnistava Wacom Pro Pen 2

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Pro

 

mobilestudiopro

 

Painoa laitteella on n. 2 kg ja kokoa 418 x 262 x 19 mm.

Akun kestoksi luvataan jopa 6 tuntia. Kulutus Max 96W ja akku vastaavasti 7,6V, Li-polymer, 70Wh.  Lataus onnistuu mukana tulevalla isokokoisella laturilla 2 tunnissa.

Etukamera 5 MB HD ja takakamera 8 MB HD (3D skannaus ominaisuudella)

Liittimiä kyljessä 3 kpl USB type C, myös normaali audioliitin ja Micro-SD-portti.

 

20161202_1087 20161202_1081

Lauantai päivä meni lataillessa Adoben Photoshopin ja Lightroomin ohjelmat. Ja metsästäessä C-tyypin USB kaapelita ja sovittimia lisälaitteille. Sekä tietysti tutustuessa Windows käyttöjärjestelmään. Kyllä Kyllä! Tähän on tultu. Windows alkaa olla vaihtoehto tulevaisuuden työkoneeksi, koska nyky Apple ja uusien Macien innovaatiot muistuttavat lähinnä huonoja vitsejä. Jos kohta Windowsin omakeksimät päivitykset ja kaikenlaiset virusskannaukset olivat heti alustusvaiheessa melkoisen pelotttavaa katseltavaa.

 

 

Ensimmäiset käyttökokemukseni ovat lupaavia. Isot odotukset tuntuvat täyttyvän raskaammassakin väännössä. No millainen tämä laite on tositoimissa, siitä saatte lukea laajemmin seuraavasta postauksestani.

 

Tulen esittelemään laitetta  alkuvuodesta 2017 erillisissä koulutustilaisuuksissa. Kysymyksiä voit esittää kommettikenttään tai lähettää yksityisviestinä.

 

Lisää tietoa Wacom MobileStudiosta löydät englanniksi

Wacomin-kotisivuilta.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *