Pahaniemi-blogin parhaat: Photoshopworld Las Vegas, 9/2008

Kolmas matkani Las Vegasiin sai olon tuntumaan kuin kotiinpaluulta. Vanha tuttu ystävä. Kolmatta kertaa osallistuin myös Photoshopwordiin. Mitään uutta eikä yllättävää pitänyt olla luvassa.

 

Photoshopworld2008-2

Mutta taas sitä oltiin väärässä. Jättimäiset rakennustyömaat olivat mullistaneet Stripin maisemaa ja muokkaavat sitä parhaillaan. USAn talouslamasta ei ainakaan Vegasissa tiedetty mitään. Samalla innolla ja kokoluokalla tuntuu Adobe kehittelevän uusia ohjelmia. Digitaalisen työnkulun uutuuksista lisää myöhemmin. Ensin vähän muuta fiilistelyä.

 

Photoshopworld2008-24

Hyvä fiilis syntyy “pienistä” asioista. Pari Limoa odotamassa oman hotellin edessä saa tuntemaan sinut aina tärkeäksi, vaikka loppujen lopuksi kuljetkin matkasi jalkaisin tai jopa julkisilla. 🙂

 

Photoshopworld2008-1

No, kaikessa hyvässäkin, aina löytyy paranneltavaa. Hotellihuoneiden kauheat kolpakot, juo nyt niistä sitten viiniä… Onneksi Vegas on shoppaajan paratiisi eli kaupan kautta ja Riedelit kehiin.

 

Photoshopworld2008-20

No, jotain muuta pintä tuli myös shoppailtua, onhan se dollari niin halpa, ja maallinen omaisuus mukavaa.

Photoshopworld2008-21

Californian Napa on viinin suhteen niitä viharakkaus alueita. Tälle matkalla osui maisteltavaksi napakymppejä. Suurkiitos siitä Double Helix Wine Bar & Wine Boutiquen, Palazzon uumenissa. Ykköslöytönä (Antinori suvulla on oma tila Napa alueella, ja vanhat historialliset taidot Italiasta) ANTICA, 2004 Caparnet Savignon. Tämän viinin haluaisin lähikauppaankin.

 

Photoshopworld2008-23 Photoshopworld2008-22

Eikä paskempi tietokoneen näpyttelyn seuralainen ollut Vineyard 29:n CRU, puhdas capernee sekin.

 

 

Jokunen bordeaux tyylinen blend pääsi myös yllättämään, eikä Robert Mondavin 1999 reserva sekään hävennyt kovassakaan seurassa.

 

Photoshopworld2008-3

Ja tähän perään muutama ruokavinkki. Joel Robushon MGM:llä on kulinastinen must listan kärkinimi.

 

Photoshopworld2008-26 Photoshopworld2008-27

Mandalay Bayn Aureolen 7 ruuan ja juoman tasting menu oli myös loistava. Ja toki Aureolen interiööriviinikellari vai pitäisikö sanoa viinitorni, säväyttää vieläkin vuosienkin päästä uskomaton ulkoasu ja mahtava sisältö.
Listaa voisi jatkaa pitkään, mainittakoon vielä WYNN casinon SW (Steakhouse@Wynn) ruoka ja etenkin siihen kuuluva avangardistinen “suihkulähde” videotykki show, pitää myös kokea. Wynnissä myös huikea champanja Baari, jonka ohi ei voi kulkea pysähtymättä.

Ja sitten digiuutisia.

 

Photoshopworld2008-7

Työrupeama alkoi Epson PrintAcademy päivällä. Kuitupaperit tulevat nyt muistesuihkumarkkinoille lisäten mm kaivattua DMax arvoa. Printterit ovat entistä stabiilempia ja Lighroomista entistä helpompi printata kuvia onnistuneesti ulos…

Photoshopworld2008-8

 

Näin ainakin vakuuttivat John Paul Caponigro, Jeff Schewe ja Digital dog eli Andrew Rodney. Tosin tehdas profiilit versus omatekoiset yhä puhuttaa.

Photoshopworld2008-9

 

 

Päivän päätteeksi jäi taas halu alkaa tehdä kuvia Fine Art Prints metodilla myös täällä kotisuomessa. Tosin kun muistin tilanteen täällä, Ei sen paremmin Epsonilta kun Canonin tiimeistä, ole vielä lyötynut yhtään ihmistä joka osaisi laittaa koneen, profiilit ja paperit kuntoon!!!

Vinkki Vinkki jos luette tätä ko organisaatiossa. Myyntipuheita ja luuseriasentajia kyllä toki on palkattu. mutta virtapistokkeen seinään laittaminen ei ehkä ole valokuvaajien kaipaamaa räätälöityä asennuspalvelua. Ehkä taas kerran asennan itse uudet ajurit ja plug-init ja mediatoolsit ja testaan…ja petyn oman 5-tonnisen Canonin suhteen, periaatteessa hyvä mutta käytäntö tökkii.

Photoshopworld2008-8

 

Photoshopworld2008-4

Konfferenssi oli teemoitettu Star Trek henkeen.

 

Photoshopworld2008-5

Lappu kaulaan ja menox.

Avajaistapahtumassa räjäytettiin heti pommi silmille. Adobe on aina julkaissut photoshopwordissä jotain. Lightroom 2 tuli jo kesällä, ennustäminen oli vaikeaa. Meille näytettiin CS “Next”. Vaikea arvata mitä CS1, CS2, CS3 jälkeen tulee… 23.9 päivä tulee saamaan uutta merkitystä. Päivä jolloin KÖLNin Photokina messut alkaa. Photoshop maailma tullee kohisemaan uutuudesta lupaileeADOBE. pidä blogit ja netti auki Adoben suuntaan jos haluat olla ensimmäisten joukossa.

 

Photoshopworld2008-10

Mitä uutta siis photariin. Lisää ominaisuuksia tietenkin, niitähän me kaipaamme !!!! No, Ei. Oikeesti pari todella mahtavaa asiaa luvattiin.

1. Nopeus, lisää nopeutta !!!! Sitä ei ole koskaan liikaa.

2. Muokattavat työkalupalkit ja valikot, voit poistaa näkymistä kaikki 1200 turhaa taikasauvaa ja ihmefiltteriä jotka vaan sekoittaa mielen ja joita et koskaan käytä.

3. Adobe RAWn sisälle VIHDOIN avoimemmat kameran sisääntuloprofiilit. Tämä toimii jo LR 2 ja ARC 4.5 kautta CS3:ssa. Profile Editor ja uusia kameraprofiileja BETA versioina jo saatavissa Adobe LABS sivustoilta. Myös pahasti vanhentunut standardi AdobeRGB 1998 aiotaan nyt uusia samassa rykäyksessä.

4. ja paljon muuta, pitäkää penkeistänne kiinni, taas tulee uutta opittavaa. Siis pitänee järjestää muutama Workshop lähiaikoina.

Adobe lanseeraa myös Adobe tilit ja mobiililaitteista linkittyvän kuvansiirron / ohjelmapaketin. Adobe photoshop EXPRESS. Niillä saa internetin välityksellä kännykällä kuvatut kuvat omalle kotikoneelle. Kaikkihan me kuvaamme kännykkäkameroilla, nyt nekin saadaan arkistoitua ja editoitua värit ja sävyt kuntoon. Tuleekohan siitä valokuvaajien oma YOU-tube

 

Photoshopworld2008-11

Yli 30 luennoitsijaa, satoja luentoja, yli 3000 photoshoppaajaa… melko tunnelmallista.

 

Photoshopworld2008-6

Kävin aina välillä vessassa harjoittelemassa hymyilemistä. KEEPSMILING! jotenkin olo oli kuin Ressu-koiralla niissä sarjakuvissa. Urheaa yrittämistä soluttautua joukkoon.

 

Photoshopworld2008-15

Oppia tuli taas monelta suunnalta. Dan Margulis oli syventänyt taas LAB apply image visioitaan ja uusi Lightroom on uusiutunut ja yhä parempi. Mitenhän minä joskun pärjäsin ilman lightroomia. Julianne Kost Adobe evankelista veti salin täyteen hurmioituneita ja kysymyksiä satoi runsaasti myös esityksen jälkeen.

 

Photoshopworld2008-25

Samaan aikaan pidettävä Tech Expo on hyvä paikka bongata guruja ja vetää luennitsijoita hiasta. Siellä heillä oli paremmin aikaa kysymyksillekin. Kuvassa Kost naamioituneena reppumatkaajaksi.
Aasinsiltana repusta vinkkipalstalle annettakoon. Hankin ennen matkaa ThinkTankin loistavan kamerarepun, airport acceleration. Ensimmäinen matka meni ainakin hyvin ja kelpasi kooltaan lentokoneen käsimatkatavaroihin. 17 tuuman macbookpro menee just ja just irroitettavaan salkkuuun ja sisälle mahtuu reilusti runkoja ja obiskaa. Suomessa sitä myy ainakin studiovarustamo.

 

Photoshopworld2008-14

Messuilta tuli hankittua muutama uusi laitekin, niistä myöhemmin kunhan ehdin testailla. ja tietty plugeja Photariin.

 

Photoshopworld2008-28

Yksi uusi opintie oli HDR. High Dynamic Range tuli aikoinaan kohisten, jäi unohduksiin ja nyt löysin sen itse uudelleen. Aloituskuva Stripiltä oli HDR kamaa samoin ylläoleva palmu. Blogin pieni kuvakoko ei kyllä tee oikeuksia tuolle kuvalle.

 

Photoshopworld2008-12

HRD ja montaasiyhdistelmät ovat valvottaneet minua parhaiten viimeiset päivät. Alla Caesars Palacen suihkulähde ja valokuvaajan odottamiseen kyllästynyt seuralainen. Hei mä otan vaan ihan vaan pari kuvaa, tuun ihan kohta… kuuluisia viimeisiä sanoja valokuvaajien perheissä.

Odottakaa jos saan printteri ajurit pellittää nin nää kuvat saatte nähdä jullarikoossa! Taidetta koteihin.

 

Photoshopworld2008-13

Kuuluisa Srip panoroituna.

Stoori jatkuu… myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *