Pahaniemi-blogin parhaat: Kuvausmatka Säpin majakalle 6/2007

 

Minun bloggaus-uran alku ja Pahaniemi-blogin ihka ensimmäinen postaus. Juttu julkaistaistiin alunperin kesäkuussa 2007. Kuvien koko on sovitettu silloisen blogi ja nettiyhteyksien mukaiseksi.

 

Canon ja Porin Rajala järjesti kuvaajille hienon kuvausseikkailun kesäkuun helteisenä lauantaina Luvialta Laitakarista Porin edustalle sijaitsevaan Säpin majakkasaaren. Sympaatti troolari toimi matkan ajan tukikohtana.

2

3

Alkumatkasta testattiin ISOJEN POIKIEN putkia. Taskisen Antin uusi RAWGREY-checkeri oli myös mukana. Projekti jonka pilkkujen synnyssä minullakin on ollut sormet pelissä. Tuolla kortilla ja RAW-kuvan työnkulun ja valotuksen teeseillä paljon tekemistä toistensa kanssa, ainakin hankalissa olosuhteissa ja jopa luontokuvauksessa.

4 5

Canon D1 mkIIN linssinä 600mm / f4 @ 200ISO.
Kohteena joku iso valkea lintu. Kuva liikkuvasta laivasta jalustalta. Kuulin kyllä tarinaa sivukorvalla että telejatkeella pääskysiä käsivaralta on vasta jotain. Me Ollin kanssa kyllä mietittiin että saiskohan näillä putkilla paremmin backstage-passeja tai pressilippuja vaikka tuleviin Porin Jazzeihin.

Jos joku ei vielä tuntisi, saanko esitellä Olli Turtiainen. Mies joka tietää jos Canonin kamerat kyseessä ja salainen lisäasetus hukassa. Olli fotaa taas. Ja pitäähän jonkun ottaa paparazzina salakuvia, jos vaikka isoveli sattuu kysymään mitäs teitte, oliko matkassa yhtään kuvaajaa mukana.

7 8

Turkulaisena on vaikea tottua saariston loppuvan kättelyssä ja maiseman olevan pelkkää horisonttia. Ei sillä etteikö silmä lepäisi siinä tyynenä päivänä.

9

10

Maihinnousu Säpin saaren tapahtui maihinnousualus Valtavalla. Kun Sympaatti ei 2,5 m syväyksensä kanssa laituriin sopinut. Valtava tuntui kyllä melko Tungetulta kaikkien kamojen ja ihmisten kanssa, mutta hyvä ettei maihinnousua sentään tehty firman soutuveneellä nimeltään Selipaatti.

12

Vihreän viidakon keskellä kulkee pitkospuita. Retkemme luonto-oppaana toiminut kertoi että täältä löytyy vaikka mitä biotooppia ja mm Suomen suurin tervaleppämetsä. Siellä oli hyttysiä, sinne en mennyt. Joten kuvassa kesänkukkasia. Majakka ja saaren päärakennukset on löydetty. Kaupunkilainen ei edes eksy pitkoispuilla matkalla laiturilta majakalle.

 

1413

Niin ja saarella asuu 50 lampaan Korsikalaista serkkua joita harvoin näkee ainakaan näin läheltä.

15 16

Mutta nuo silmät ovat aika pelottavat ja sarvet tarinan mukaan kovat puskemaan jos sille päälle sattuvat. Joten takaisin maisemakuvauksen pariin.

Canon Ds mkII linssinä 35mm/ 1.4f L.
Minulle matkan parasta antia oli pästä testaamaan peruspolttovälin kiinteitä. Keväisellä Islannin matkalla jo ihastuin 14mm/2.8f lasiin ikihyviksi. Nyt päivän suosikiksi nousi 35 mm etenkin täyden kennon Ds ään liitettynä. Nenyen Sakken mukaan hyvin feminiinin lasi. Niin tai näin. Tyylikästä jälkeä ilman kikkailua. Ja mahdollisuus lyhyeen syväterävyyteen. Saman sarjan 24mm ei taas sykähdyttänyt juurikaan edes 1.3x kennon N runkossa. Kinteiden piirrossa on yhä jotain sitä astetta erilaista.

17

Kevään suurprojektini LIGHTROOM ja sen ominaisuudet.
Kaikki tämän kertomuksen kuvat ovat kuvattu RAW muodossa ja Lightroomattu eli käsitelty, luokiteltu jne vain ja ainoastaan Lighroomissa. Niin siis kuvan sisältöön, luontokuvaus ja retusointi. Oli pakko kokeilla mitä Healing työkalulla saa aikaiseksi kun lokkien paskat alkoi nyppiä muuten niin mallikkaassa kalliomaisemassa. “manipuloitu” Lightroomissa alla. Että niiikin tuo toimii.

1819

Iltapäivällä väsynyt ja melko pahasti punaniskainen joukko kerääntyi kalliolle ja palautteli haikein mielin lainaobtiikat ja välineet takaisin. Kesäpäivä oli oli ollut loistava ja auringon UV säteet tehokkaita jälleen kerran.

20

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *