Matka Indonesiaan, kotiinpaluun tuska ja Gili Asahan paratiisisaari

Uusin matkani vei minut Indonesiaan. Indonesia on tasavalta jossa asuu ainakin 230 miljoonaan ihmistä. Yli 15 700 saaresta koostuva alue on maailman suurin saarivaltio, sekä hindulaisuuden ja  buddhalaisuuden perinteen värittämä islamistinen maustemaa, joka on kuulunut alankomaiden alaisuuteen 1945 asti.

GiliAsahan-3226

Kamera oli tietenkin mukana, mutta läppärin jätin kotiin. Olen pahoillani siitä johtuvasta blogin 3 viikon hiljaiselosta, mutta samalla hyvät uutiset, paljon uutta kuvaa ja hienoja matkusvinkkejä on tulossa seuraaviin päivityksiin. Instassa ja someseinällä minua seuraavat ovat jo esimakua matkasta saaneet iPhone snapshot-kuvien kautta. Nyt on kaikki Nikon D3x RAW-kuvat ladatttu Ligtroomiin ja ensimmäinen karsintakierros käyty läpi.

GiliAsahan-3265

WOW! Mikä maa, mikä matka, kun katsoin kuvasaaliin pikakelauksella. Tämä on aina tuskaisen ihana setti, kun katsoo matkakuviaan läpi ensikertaa juuri matkan jälkeen. Koskaan ei tiedä, itkeäkö vai nauraa, arki pukkaa päälle, samalla matkan visuaaliset annit yhä vyöryvät tsunamin tavoin yli kaiken ja mieli&keho aivan sekaisin…

20160323_1197_alkukuvat20160325_2504_alkukuvat20160331_3918_alkukuvat

 

 

Tulivuoret, meri, ruoka ja mausteet… Matkallani kävin Javan, Lombokin ja Balin pääsaarilla. Kahden viikon aikana kuvia kertyi reilut 3000 ruutua. Autossa istuin yli 24 tuntia, veneissäkin 10 tuntia, lisäksi kaksi sisäistä lentoa, silti näin vain pienen palan tästä ihmeellisestä maasta. Ensimmäinen matkani Indonesiaan ei varmasti jää viimeiseksi.

GiliAsahan-3021

Ensimmäisenä haluan jakaa kanssannne paratiisisaaren nimeltä Gili Asahan. Indonesia, Lombok, Shoutwest Gili Islands.

Yksi hienommista kokemuksista oli neljä päivää Gili Asahan saarella. Tämä lähes autiosaaren kriteerit täyttävä paratiisi oli hieno nähdä vielä näin neitseellisessä tilassa. Italialaisen Luicianon ja hänen puolisonsa Janan alle vuoden vanha Eco Lodge tarjosi upeasti toteutetun pienen trooppisen kestävän kehityksen periaatteella rakennetun kokonaisuuden. Tästä hienona esimerkkinä mm. lasiset uudelleen täytettävät vesipullot, ei enään kertakäyttö muovia lisää meriin. Varasimme tämän helmen Airbnbn kautta.

 

GiliAsahan-2650

Kivenheiton päässä merestä olevia isoja ”bambumajoja” on 4. Kaikissa on oma suihku, aurinkopaneeli ja ihanasti kaikkea pientä extraa, muttei liikaa. Omaa yksityisyyttä riitti vaikka olivatkin lähekkäin, suurin meluhaitta tuli kylän kukoista jotka uskollisesti klo 4.30 alkoivat ilmoittaa yön vaihtumisesta aamuksi.

GiliAsahan-3244GiliAsahan-3247GiliAsahan-3248

 

Villamme sisäkuvia GiliAsahan Eco Lodge & Restaurang paikassa.

Lisäksi alueella on edullisempia, pienempiä yhteissuihkuisia 2hlön majoja 6 kpl.

GiliAsahan-2623

Suojaisesta rannasta pääsi kokematonkin snorklaamaan helposti keskelle koralleja ja eksoottisia kaloja.

 

GiliAsahan-2722

Ruokahuolto oli toteutettu mallikkaasti. Nautilus ravintolan konsepti on mutkaton lähiruoka, kuitenkin vahvalla Italia painotteella. Bruschetat, raviolit, päivän kalasaaliin lisäksi olivat oivallisia. Yhtenä iltana saimme illallisella saaren omaa vuohta, joka oli teurastettu kyläläisten toimesta paikallisiin juhliin. Jos monin paikoin Indonesiassa alkoholi ja viini ruokajuomana tuotti tuskaa, niin täällä illallinen soljui mukavasti alas italialaisella edullisella pöytäviinillä ja päättyi limoncelloon.

 

GiliAsahan-2739-2

 

Faktat, Gili Asahan: Kun lasketan saarella asuvat kylän 45 asukasta ja max 30 tilapäistä turistia, niin voidaan puhua lähes autiosaaresta. Ei autoja, Ei baareja, vain saarielämää. Tämä pieni saari on varsin helposti ympärikäveltäessä,  koska piikkilanka-aitoja tai muita esteitä ei saarella tunneta. Maisemat upeita ja tunnelma leppoisa. Täällä sanonta päivät vaihtuvat viikoiksi ja kuukaudet vuosiksi tuntui aidoilta. Aika menetti merkityksensä, oli vain hyvä olla.

GiliAsahan-3196GiliAsahan-2688

 

Ilta ja auringon lasku saapuu varhain. Etualalla koralliriutasta irronneita palasia hiekkarannalla, auringon viimeisten säteiden pehmeässä valossa.

Pientä vaihtelua ja yllätyksellisyyttä sosiaaliseen yhteisöön toi vierailevat laivaseurueet. Indonesiassa on paljon n 10 henkilöä kyytiinsä ottavia laivoja jotka risteilevät ryhmän toiveiden mukaisesti. Itsekin kiinnostuin, ehkä ensi kerralla tällaisella Komodon varaaneja katsomaan.

 

 

GiliAsahan-2754

Nuotio intoilijana oli mahtavaa päättää ilta meditoimalla liekkien loimussa, tähtitaivaan alla kaskaiden sirittäessä. Tässä kokonaisuus jota alkaa olla vaikea löytää ylituristisessa öykkäri biletys buumin vallassa olevissa aasialaisissa rantakohteissa.

 

Mustavalkokuvaintoni ei laantunut edes Indonesiassa, joten alla muutama Gili Asahan innoittama tuotos…

GiliAsahan-3285

GiliAsahan-2739

untitled-1

 

Loppuun vielä miten tälle Gili Asahan saarelle pääsee tietoutta. Nopeaa reittiä ei ole, joten matkakin on paras ottaa osana kokemusta.

GiliAsahan-2467 GiliAsahan-2553

Huom! kyseessä ei ole siis ne kuuluisat ja ruuhkaiset pohjoiset Gilin saaret (GiliT, Meno, Air) vaan Lombokin saaren lounaisosassa oleva alue. Voit yrittää löytää lennon Lombokin lentokentälle ja ottaa taksin sieltä. Useimmat kansainväliset lennot kuitenkin tulevat Balin kautta, Denpasarin kentälle. Balilta tulee Badang Baista julkinen hidas (n.5 tuntia) mutta halpa 40.000 IDR lautta Lombokin Lembariin. Denpasarin lentokentältä taksi reipas 1 tunti 300.000 IRD Balin lauttasatamaan ja lisäksi toisessa päässä vielä reilu tunti taksilla n 250.000 IRD niemen kärkeen, josta lyhyt venematka saareen. Toinen vaihtoesto on Balin Sanurista FastBoat (n.1,5 tuntia) 650.000 IRD southwest Gilien läheiseen saareen, josta sovittavisssa venenouto n 30min Gili Asahaniin. Sanurista Denpasariin/lentokentälle matka n 15 min. Balin  puolella voit liikkua edullisesti myös pikku linja-autolla, bemolla. Vaihtoehtoja siis löytyy, mutta varaa aikaa matkantekoon, vaikka etäisyydet ei ole isoja, teiden huono kunto, ruuhka tai jonkon muun syyn takia aikaa kuluu siirtymisiin aina runsaasti.

GiliAsahan-3275

Selamat tinggal!  Tavataan pian uudelleen. Lisää matkakuvia ja tarinaa matkan muista kohteista tulossa lähipäivinä. Kommentoi ja vinkkaa mikä sinun paras Indonesian kokemuksesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *